ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗΝέα     |    Επικοινωνία

 

Νηπιαγωγείο - Δραστηριότητες μετά το σχόλασμα

Τα παρακάτω προγράμματα στοχεύουν στην αξιοποίηση του απογευματινού χρόνου της παραμονής των μικρών παιδιών στο σχολείο. Έμπειροι εκπαιδευτικοί, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν δράση, να αθληθούν και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη και την τεχνολογία.
Υπάρχει η δυνατότητα ευέλικτης επιλογής μεταξύ των παρακάτω προγραμμάτων:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ  (14:30 - 16.30)
Μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος, τα νήπια κάνουν μικρό διάλειμμα και τρώνε το μεσημεριανό γεύμα που τους προσφέρουμε (βλ. ΣΙΤΙΣΗ). Καθημερινά συμμετέχουν σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης: που επιμελούνται οι Νηπιαγωγοί μας (μουσική, κουκλοθέατρο, ψυχοκινητικά και ρυθμικά παιχνίδια, κατασκευές κ.ά) και σε προγράμματα που επιμελούνται εξειδικευμένοι συνεργάτες μας:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
Η Σχολή μας φέρνει σε επαφή τους μαθητές της με τις νέες τεχνολογίες, στην αίθουσα Η/Υ, με την καθοδήγηση ειδικού επιστημονικού συνεργάτη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΜΠΑΛΕΤΟ
Οι μαθητές μας χαίρονται τη συμμετοχή τους, ασκούν το σώμα του και καλλιεργούν τις κλίσεις τους.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού οι μαθητές αξιοποιούν ερεθίσματα από το πρωινό πρόγραμμα, δημιουργούν αυθόρμητα, αποκτούν γνώσεις διασκεδάζοντας και ευαισθητοποιούνται σε θέματα πολιτισμού και καλλιεργούν την ελεύθερη έκφραση.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ειδικευμένοι εκπαιδευτικοί έχουν στόχο να φέρουν τους μαθητές σε επαφή με την παράδοση και να τους γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της τέχνης μέσα από την προσωπική δράση.

ΣΙΤΙΣΗ
Η Σχολή μας, φροντίζοντας για την υγιεινή και ολοκληρωμένη διατροφή των μαθητών της Απογευματινής Ζώνης, συνεργάζεται με τον Chef κ. Νικόλαο Δρακουλάκη, μέλος της Ελληνικής Λέσχης Αρχιμαγείρων. Το ημερήσιο γεύμα των μαθητών είναι πλήρες με βάση τη Μεσογειακή Διατροφή, διαμορφωμένο έτσι, ώστε τα μικρά παιδιά να προσλαμβάνουν καθημερινά όλα τα απαραίτητα συστατικά για την σωστή ανάπτυξή τους, χωρίς περιττά λίπη, ζάχαρη και βούτυρο. Στα φαγητά, που προπαρασκευάζονται αυθημερόν, χρησιμοποιείται παρθένο ελαιόλαδο και οι πρώτες ύλες είναι φρέσκες και διαλεγμένες με προσοχή. Στα γλυκά χρησιμοποιούνται κυρίως το γιαούρτι, τα φρούτα και το μέλι.

2. ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ (14.30-16.30)
Κολύμβηση, Ρυθμική γυμναστική, ποδόσφαιρο, Tae Kwon Do, Mini Basket (πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες)

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Για οποιαδήποτε επιλογή προγράμματος υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης με σχολικά λεωφορεία ή παραλαβής των μαθητών από τους γονείς.