ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗΝέα     |    Επικοινωνία

 

Δημοτικό - Μελέτη και Δραστηριότητες μετά το σχόλασμα

Τα παρακάτω προγράμματα στοχεύουν στην αξιοποίηση του απογευματινού χρόνου της παραμονής των παιδιών στο σχολείο. Έμπειροι εκπαιδευτικοί και καταρτισμένοι ειδικοί συνεργάτες, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να μελετήσουν, να καλλιεργήσουν δεξιότητες, να αθληθούν και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη και την τεχνολογία.
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των παρακάτω προγραμμάτων:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ  (14:30 -16:30)
Μετά τη λήξη του βασικού προγράμματος, οι μαθητές που επιλέγουν την Απογευματινή Ζώνη ακολουθούν ένα μεικτό πρόγραμμα που περιλαμβάνει: φαγητό, (βλ. σίτιση), μελέτη και δραστηριότητες:

ΜΕΛΕΤΗ
Το πρόγραμμα μελέτης είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε οι μαθητές να προετοιμάζονται καθημερινά στα βασικά μαθήματα: Γλώσσα, Μαθηματικά και Γερμανικά. Στα ολιγομελή τμήματα, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του πρωινού προγράμματος, οι μαθητές θα ολοκληρώνουν τις εργασίες τους στα παραπάνω μαθήματα για την επόμενη μέρα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Στο πλαίσιο της Απογευματινής Ζώνης, οι μαθητές καθημερινά επιλέγουν μια δραστηριότητα από τον πίνακα δραστηριοτήτων: ποδόσφαιρο, μπαλέτο, μπάσκετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χοροί, θέατρο, εικαστικά, πινγκ – πονγκ, Αγγλικά, αθλητικά παιχνίδια, μουσική, ολυμπιακά αθλήματα.

2. ΟΜΙΛΟΙ
Πατήστε εδώ για να δείτε τους Ομίλους του Δημοτικού

3. ΦΥΛΑΞΗ
Μετά το τέλος οποιουδήποτε προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης και παραλαβής των μαθητών από τους γονείς τους.

ΣΙΤΙΣΗ
Η Σχολή μας, φροντίζοντας για την υγιεινή και ολοκληρωμένη διατροφή των μαθητών της, συνεργάζεται με τον Chef κ. Νικόλαο Δρακουλάκη, μέλος της Ελληνικής Λέσχης Αρχιμαγείρων. Το ημερήσιο γεύμα των μαθητών είναι πλήρες με βάση τη Μεσογειακή Διατροφή, διαμορφωμένο έτσι, ώστε τα μικρά παιδιά να προσλαμβάνουν καθημερινά όλα τα απαραίτητα συστατικά για την σωστή ανάπτυξή τους, χωρίς περιττά λίπη, ζάχαρη και βούτυρο. Στα φαγητά, που προπαρασκευάζονται αυθημερόν, χρησιμοποιείται παρθένο ελαιόλαδο και οι πρώτες ύλες είναι φρέσκες και διαλεγμένες με προσοχή. Στα γλυκά χρησιμοποιούνται κυρίως το γιαούρτι, τα φρούτα και το μέλι.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Για οποιαδήποτε επιλογή προγράμματος υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης με σχολικά λεωφορεία ή παραλαβής των μαθητών από τους γονείς.