ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗΝέα     |    Επικοινωνία

 

Γυμνάσιο - Λύκειο: Παιδαγωγικό Έργο και Δραστηριότητες

Το παιδαγωγικό έργο της Σχολής ολοκληρώνεται με μία σειρά από οργανωμένες προσπάθειες για την κοινωνικοποίηση των μαθητών μας, όπως σχολική εφημερίδα, οικολογική ομάδα, ομάδες αγωγής υγείας και καταναλωτή ,που βοηθούν στην εκδήλωση των κλίσεων και των ενδιαφερόντων των παιδιών. Το ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα στο Σχολείο μας ενισχύεται από μία σειρά εκδηλώσεων, όπως τις ομιλίες ειδικών σε θέματα, που ενδιαφέρουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας (επαγγελματικός προσανατολισμός, αγωγή υγείας, αλκοόλ-κάπνισμα, σχέσεις των δυο φύλων.) καθώς και τη μεγάλη  χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική γιορτή μας.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό και την τέχνη, ακόμα και εκτός του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου με επισκέψεις σε θέατρα, μουσικούς χώρους, συναυλίες, εκθέσεις, μουσεία.

Η επαφή τους με την παραγωγική διαδικασία και την επιστημονική σκέψη, γίνεται με επισκέψεις σε μεγάλες εταιρείες και επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας. Πολυήμερες εκδρομές ψυχαγωγούν και διδάσκουν με πιο σημαντική την πενθήμερη εκδρομή της Α΄ Λυκείου στο εξωτερικό, που οργανώνεται κάθε χρόνο από το Γερμανικό τμήμα της Σχολής.
Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στις επιμορφωτικές επισκέψεις- ξεναγήσεις, τις οποίες πραγματοποιούν οι μαθητές σε χώρους ιστορικού, αρχαιολογικού, φυσιολατρικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος. Οι επισκέψεις αυτές αποτελούν δομικό στοιχείο της σχολικής ζωής του Γυμνασίου.

Ο αθλητισμός είναι από τις δραστηριότητες που προβάλλονται και ενισχύονται στο Σχολείο  μας, καθώς αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εκτόνωσης των παιδιών. Έτσι η Σχολή παρέχει επί πλέον χρόνο για τις αθλητικές δραστηριότητες στα ανοιχτά γήπεδα, το κλειστό γυμναστήριο και το κλειστό θερμαινόμενο ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητήριο.

Στις δραστηριότητες αυτές διδάσκουν τα παιδιά επαγγελματίες προπονητές των διαφόρων αθλημάτων και τα ωθούν να συμμετέχουν σε διασχολικές αθλητικές οργανώσεις, όπως το Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων), τουρνουά μπάσκετ, ποδοσφαίρου, κολυμβητικούς αγώνες, αγώνες πινγκ-πονγκ, φεστιβάλ ελληνικών χορών, όπου και διακρίνονται.

Ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να αναπτύξουν και να ανακαλύψουν  κλίσεις, ταλέντα, και ενδιαφέροντα τους. Πρωταρχικός στόχος της Ερασμείου Σχολής είναι η παροχή στους μαθητές μιας πολύπλευρης και ουσιαστικής μόρφωσης που θα θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους επιτυχία.

Επειδή  όμως θεωρούμε ότι  ανάμεσα στους σκοπούς της εκπαίδευσης πρέπει να είναι και η διαμόρφωση ανθρώπων που έχουν μάθει να χαίρονται τη ζωή ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να συμμετέχουν σε προτεινόμενες εξωδιδακτικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες μπορούν:

• να αναπτύξουν τα ταλέντα τους
• να ακολουθήσουν τις κλίσεις τους
• να ασχοληθούν με τα ενδιαφέροντά  που ήδη έχουν και να ανακαλύψουν νέα

Στην  Εράσμειο Σχολή ο μαθητής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δέκα ομίλους διαφορετικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν εκτός του ωρολογίου προγράμματος για  δύο (2) ώρες, κάθε βδομάδα.

Στους ομίλους αυτούς που είναι οι:
• Κολυμβητικός
• Χορευτικός
• Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
• Εικαστικός
• θεατρικός
• Περιβαντολλογικός
• Μουσικός
• Ενόργανης Γυμναστικής
• Δημοσιογραφικός
• Αθλητικός (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, πινγκ-πονγκ)

έμπειροι εκπαιδευτικοί  συνεργάζονται και καθοδηγούν διακριτικά τους μαθητές στο πλαίσιο προσεκτικά σχεδιασμένων δράσεων που, κατά αντικείμενο,  παρέχουν στο μαθητή την ευκαιρία να αυτενεργήσει, να εκφραστεί, να επικοινωνήσει, να δημιουργήσει, να βιώσει δηλαδή με δημιουργικό τρόπο μια πολύ σημαντική πλευρά της σχολικής ζωής